MAVERICKS


Johnossi har gjort det igen. En ny mästerlig skiva som är inne på andra rundan här hemma hos mig. Siesta jag kommer!
Vad jag har för mig? Jo jag packar för imorgon eftermiddag ska jag åka till Lund och fira valborg med ett gäng studenter (läs tusentals). Smhi lovar inte lika fint väder som förra året men jag packar ner solbrillorna, jeansjackan och klänningen ändå.

mina tankar kladdar ner dig, mina händer torkar av


Det gick bra idag när vi visade våra projektarbeten. Fick två förfrågningar om jag kunde sy studentklänningar, om man fick köpa mina kläder och om jag kunde sy upp på beställning. Sen var det en tant som tyckte jag skulle sätta dragkedjan baktill på en av mina kjolar så att det var lättare för killen att dra ner den, knäppistant. Nä men alla var så snälla och det är ju faktiskt roligt att få lite beröm. Och det var kul att se vad alla andra hade gjort dessutom! Sedan fick vi en kokad korv och jag brummade hem.


jag spänner blicken i dig som en svulten gam


Imorgon ska vi visa upp våra projektarbeten för ettorna och tvåorna. Jag ska ha på mig min spetsklänning samtidigt som jag ska visa upp mina andra klänningar och kläder som jag har sytt. Till detta tänker jag bjuda på små gulliga muffins (dock inte så fina som på bilden). Eftersom det inte finns någon anledning över huvud taget att fjäska så har jag nog mest gjort för att vara snäll tror jag.

Och förresten...
Rubriken kommer ifrån Kristian Anttilas nya singel "världens snuskigast man". Har blivit lite beroende. Ja så om det skulle finnas någon mer som gillar honom så tycker jag ni kan lyssna här

man får klaga lite tycker jag


Nu vill skolan att man ska bajsa ur sig arbete efter arbete. Jag har inte skrivit så många arbeten den senaste tiden nämligen. När man precis har lagt ner all sin energi och kreativitet, ja hela sin själ, på projekrapporten är det inte nog. Nä nu ska det helt plötsligt skrivas arbeten i idrott och hälsa B, miljökunskap, biologi, ja till och med i kafélivet ska ett antal saker in. Dessutom håller jag hela tiden på att formuler jobbansökningar på löpande band. Min kreativitet är slut, jag vill inte skriva en enda mening till, men jag måste. Ett kost- och motionsarbete står på tur.

Fast alltså egentligen borde jag inte klaga, jag har det nog slappt. Men frånvaron av arbeten och plugg har gjort mig lat. Lite för lat kanske.

09.56



Klockan ringde vid 07.06 som vanligt idag (känns som en bra tid). Gick upp för att ha en totalt onödig lektion som slutade redan vid 9. Eftersom det var min enda lektion idag känns allting väldigt onödigt. Men jag får väl tänka att jag har hela dagen framför mig nu istället. Annars hade jag fortfarande sovit och det kan ju tyckas vara onödigt när det är en sån härlig dag. Om en stund ska jag och Per åka till IKEA, handla lite grejer och kanske köpa köttbullar för 16 kronor.

måndag


Och så var det måndag igen. Stockholmshelgen var ganska hektisk, men rolig. Vi hade lånat en lägenhet vid Hötorget ungefär, så nära till shoppingen var det minsann. I lördags var vi på stan mellan 10-19, enda avbrottet var en kaffe och macka mitt på dagen. Efter allt spring i affärerna var mina conversefötter ömma och hela jag var trött. Men det var det värt, jag fick med mig några fina saker hem!

Då jag har fått besök av min man idag bestämde vi oss för en gemesam springrunda på Stensö. För att jag inte skulle känna mig alltför underlägsen fick Per springa i 20 minuter innan han hämtade upp mig. Det gick väl helt okej då. Annars har jag mest fått stå ut med hockeyskrik och oväsen, nänä igen mysig kväll här inte. Jag lider rent ut sagt. Har flytt upp till Top Model och Svenska Hollywoodfruar ett antal gånger. Allt annat blir bra i sådana här lägen. Nu blir det dessutom förlängning, jag dör.

Nu flyr jag.

El Stockholmo




Rapporten är inlämnad, allt ståhej med jobb hit och dit är klart för ett tag, väskan är packad efter att jag tillslut lyckats bestämma vad jag ska ha med mig (lösningen blev att jag tar med mig alldeles för mycket) och kontot är laddat. Nu väntar jag bara på att vi ska åka till Stockholm. Puss hej


våren luras, det är inte alls så varmt som man tror


Var inne i stan idag på håltimmen och kikade lite, men höll mig nästan. Kunde inte passara H&Ms rea utan att kolla och då blev det ett köp, ett billigt sådant så det är okej. Varför jag försöker hålla mig är för att jag ska till huvudstaden imorgon med min mor och far. Där lär jag ju inte ha några problem att hitta saker att spendera mina pengar på, därför gäller det att ha så mycket som möjligt. Mitt stora mission blir att hitta en studentklänning!

tips på gott (och nyttigt!) bröd från husmodern

Mellan all rapportskrivning, träning och skola hann jag idag med ett brödbak. Brödet går snabbt och smidigt att göra, dessutom behöver det inte jäsas.

Först blandar man mjöl, nötter och massa frön i en bunke. Rättare sagt:
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 1 dl vetemjöl
2 2 dl havregryn
0.5 0.5 dl rågkross
0.5 0.5 dl linfrö
1 1 dl solrosfrön
1 1 dl hackade hasselnötter
2 2 tsk bikarbonat
2 2 tsk salt

Sedan tillsätter man 1 dl hackade och torkade aprikoser, ett rivet äppel, 4,5 naturell yoghurt och 2 msk honung. Rör ihop det till en gröt.

Ös ner i en smörad och mjölad form och strö över lite fröer och havregryn.

Efter 55-60 min i en ugn med temperaturen 175 grader har du såhär gott bröd!

tror man tillräckligt blir det verkligt tillslut


Jag har börjar lyssna massa på Markus Krunegård, mer än vanligt alltså. Kanske för att det är vår och att det är just på våren hans musik passar bäst. Och på sommaren också såklart. Han är sommar och festival för mig. Per försöker lura mig att han är i ett stadigt förhållande men det tror jag inte på. Han är bara avundssjuk eller något i den stilen. På fredag spelar han i Lund men eftersom det är högskoleprovet på lördag (hurra!) måste jag vara hemma. Per ska gå och lyssna på honom, det slår mig då vad orättvis världen ibland är. Jag gillar ju honom 10 gånger mer. Minst.


Foto: Rockfoto

fuck you fastan, here comes påskfrossan


Har haft fullt upp med att bära möbler och äta påskgodis hela helgen lång. I torsdags åkte jag till Lund med Pers mamma för att min karl skulle få leva ett mer värdigt studentliv. Från ett rum på 16 kvadrat (med tillhörande äckligt korridorskök) till en lägenhet på 46 kvadrat. Rena lyxen nu alltså. Upp på fjärde våningen utan hiss var en kraftansträngning och jag ångrade vissa stunder att jag inte låg hemma. Det som förgyllde vistelsen i Lund var god mat, glass, sömn och så fick jag faktiskt shoppa lite. En svart långklänning som jag invigde direkt när vi kom hem på pappas 50-årskalas igår. Dessutom hade påskharen varit hos oss och gömt ett påskägg. Ägget låg under kudden, en klassiker så att säga. Ja så nu har jag ätit godis mest hela tiden.

Det är sån lyx att få hårmassage under tiden som man bloggar. Håret blev jättetovigt så nu får jag även håret kammat och stylat av min man! Han har då talang han. Hej då, nu måste jag njuta av att bli pillad i håret.

RSS 2.0