hade för mycket fritid i eftermiddag


Hej och hå, nu ska jag ut och springa. Har inte haft jättemycket att göra i eftermiddag som man kanske ser, därför tänker jag springa trots att jag inte gillar det över huvud taget. Men har jag bestämt något så gör jag banne mig det också. Nu när jag dessutom väljer att skriva det här finns det ingen utväng. Med mig tar jag ipoden och Wolfmother. Heja mig.

Keiko Lynn

Har hittat en underbar blogg som jag måste tipsa om!

Keiko Lynn bor i Brooklyn där hon designar kläder för sin egna linje. Hon bjuder på massa bilder där hon bär små färgglada fina kreationer.


Dessutom är hon är otroligt vacker!


Tillsammans med sin snygga pojkvän skulle jag säga att dom utgör ett perfekt par!

jag är dålig på vardag och duktig på fest

Igår (fredag) begav vi oss ut till Dunö för att fira Fannys 19-årsdag, eller "ett-år-kvar-till-langnings-åldern". Till mig kommer hon dock aldrig behöva köpa något då det bara är 11 månader (exakt!) kvar tills jag har åldern inne. Hur som helst, förfesten bestod av fina tjejer, dans, sång och skratt. Kvällen fortsatte sedan på Byttan och Club Caj. Så här såg det ut genom min kamera!









våffeldagen


Har precis klämt 3 våfflor! Några med glass och några med grädde och björnbärssylt. Gott vill jag lova.


Kollage med fina svarta kläder från Weekday

du skulle döda mig om du visste vad jag gör med dig i min fantasi


Kristian har tagit en ny finfin bild som jag kände var värd att visas. Mannen släpper förhoppningsvis sin nya skiva i slutet av april. Jag väntar med spänning!

klädprojekt


Har dom senaste dagarna fyndat lite fina tyger på second hand. Mitt projektarbete handlar om att jag tillverkar miljövänliga kläder, så därför tänker jag passa på att sy något nu när lusten har kommit tillbaka. Har nämligen inte varit så sysugen på senaste tiden, tror att det beror på den kalla och långa vintern. Men nu när våren börjar komma smygande blir jag sugen på att sy klänningar som jag kan springa runt i!

Och hörrni, imorgon är det våffeldagen, då ska man äta våfflor tycker jag. Att ej förglömma är att även tranan kommer inatt!

älsklingskillar


Idag fick jag ett sms av Per som löd "En av dina tre (?) älsklingar besöker de småländska skogarna i sommar". Detta fick mig att börja tänka, det var en lurig en. Vilken skog kan han tänkas mena? Och vilken älskling? Jag skrev ju älskling om Kristian Anttila för ett tag sen, och han är i samma klass som Markus Krunegård, alltså måsta han vara den andra. Men vem tusan kan den tredje vara? Juste, Per är ju också en älskling. För fridens skulle skriver jag dom i rätt ordning.
Nummer 1: Per
Nummer 2: Markus
Nummer 3: Kristian

Att det visade sig att nummer 2 (och nummer 1 också för den delen) kommer till Hultsfred i sommar gör mig glad!

är shoppingsugen...


Kläder från Weekday och Monki. Skor från Din Sko

lyx i vardagen


Det har varit en fullspäckad helg med massa festligheter. Inledde fredagkvällen med middag och firande av min bror som fyllde 23. Vidare hem till en 19-årig Sophia som bjöd på förfest med ett stor gäng härliga tjejer. Kvällen avslutades sedan med dans på Popidyll. Men nej, sedan bjöds det inte på någon vila utan jag skulle upp tidigt för att vi skulle iväg och fira pappas 50-årsdag på Ronneby brunn. När vi kom fram fick jag i och för sig vila.

Vi bubbla ute i tunnor, bubblade inne, badade, läste tidningar och bastade. Väldigt skönt. Men egentligen är jag nog lite för rastlös av mig för att klara av sånt där, några timmar var lagom. Annars har jag ätit god 3-rätters, gottat mig med en stor frukostbuffé och bara umgåtts med familjen, en jättemysig helg alltså. I eftermiddag åkte jag till Kalmar och Markus till Växjö. Mamma och pappa är kvar en natt till för det är inte förrän imorgon pappa fyller egentligen.

Efter lite träning sitter jag nu ensam i mitt hem och äter kvällsmat tillsammans med lite prinsesstårta som jag hittade i kylskåpet. Ska sova ensam inatt, det kan jag inte minnas senast jag gjorde. Har låst dörren och rullat ner, så detta ska nog trots allt gå ganska bra.

Siesta!


Jag vill åka på Siesta i år, jag vill, jag vill, jag vill! Förra året ångrade jag mig att jag aldrig åkte, så i år ska det minsann bli av! Det utlovas riktigt bra musik, och idag släppte dom dessutom min älskling. Åh jag måste åka. Punkt slut.


Bild från hultsfred - 08

The garden collection


H&M släppte idag en kollektion som är lite miljövänlig, the garden collection heter den. Men för att få något fint skulle man tydligen ha beställt direkt när den släpptes, nu är allt fint slut. Men man kan ju i alla fall kolla på dom härliga färgerna och inspireras.

Glory days to come


Vissa kanske tycker att jag valde den "lätta vägen" eftersom jag läser miljöinriktningen istället för fysik b. Jag är i alla fall nöjd med mitt val då jag inte hade klarat av att genomlida 150 p fysik. Förutom miljökunskap läser vi 50 p miljöpolitik. Imorgon ska vi ha vårt första (!) prov i miljöpolitik. Kursen började i augusti. Vad vi gör på våra lektioner är ibland lite oklart, varken vi elever eller läraren vet. Men vi har det i alla trevligt tycker Sven (läraren), och ja, jag får väl hålla med. Kvällen spederas då alltså med plugg, kaffe, glass, och så lite Johnossi på det.

tattoo





Någon gång i framtiden vill jag ha något som pryder min kropp, riktigt vad vet jag dock inte.


Bilder från Yvan Rodic och Hedi Slimane


The Boat That Rocked







I 1960-talets England spelades det endast 45 minuter popmusik om dagen. Därför började man sända radio utifrån båtar på havet. I filmen får man följa den unge Carl som hamnar på en av dessa illegala piratradios, Radio rock, som ligger ute i Nordsjön. På båten sänder ett gäng DJ:s massa grym musik dygnet runt. På fastlandet dansar befolkningen loss och njuter av pop och rock musiken. Se den, grym film!



solbrillor till vårsolen


Dom här fina brillorna fick jag av Amanda och Sofie i födelsedagspresent!

You remember the good times but the good times don´t remember you


I höst och vinter har jag varit mörk, ofta helt svart. Men när våren nu kommer smygande tror jag att jag kommer vilja bli lite mer blommig. Vi får se. En sådan här blandning blir nog bra.


Sakerna kommer från lite olika ställen, bla. H&M och Topshop

Matildas dag idag


Sitter med ett stort jävla tomt dokument som ska bli en rapport till projektarbetet. Det känns tugnt, jättetugnt. Speciellt när solen skiner utanför.

planer för helgen


Och så var det helg igen, jag klagar inte. Min helg kommer bli mycket trevlig känner jag på mig. Ikväll kommer brorsan hem så då blir det middag med familjen. Imorgon kommer jag stå i köket med matlagning och bakning. På kvällen kommer nämligen ett gäng härliga brudar hem till mig på middag!

06.45.00 lund


Imorgon ska vi på NV få åka till Lund. Det är det enda vi får göra på natur. Eller juste, vi har varit på Öland en gång och kollat in raukarna och någon skog. Det här bli ju värsta långtrippen. Vi ska få gå på föreläsningar onsdag och torsdag. Min roligaste blir nog "Knutar och annat trassel i biomolekyler", eller möjligtvis "Ond kemi". Nej. Jag är inte jätteexalterad över att åka och lyssna på föreläsningar klockan 06.45.00 imorgon. Det är omänskligt tidigt. Fast själva resan ska bli lite rolig. Det ska bli kul att göra något med klassen, gå på resaturang, festa till det lite och träffa Per.

pärm med viktiga saker


Nu när man börjar bli vuxen och sådär måste man hålla koll på sina viktiga papper själv. Den här tråkiga pärmen fick sig ett nytt utseende när jag ändå var igång med klipp och klistandet.

viktiga saker



Jag blir aldrig sjuk. Minns inte ens när jag hade lite feber senast, det måste ha varit ett år sen minst, eller ännu längre sen. Mitt superimmunförsvar brukar klara sig emot många saker. Som i julas när mamma, pappa, mormor och mina kusiner blev magsjuka, då klarade jag mig. Men nu har något hänt, en jättejobbig förkyldning har tagit sig in i min kropp som gör att jag måste använda ett 10-pack näsdukar i timmen. När man är sjuk får man försöka underhålla sig själv på olika sätt, jag pimpade min kalender med lite snyggt folk.

surdegstanten


Det här brödet har jag bakat med kärlek. Det har tagit ett ex antal timmar. Jag började med en surdeg i måndags som jag har fått pyssla om lite i veckan. I fredags kväll skulle surdegen blandas med mjöl och vatten och det skulle skållas hit och dit. Idag gjorde jag klart degen, lät den jäsa 4 timmar, vek den, lät den jäsa igen, bakade ut den, lät den jäsa, satte in bröden i ugnen, sänkte temperaturen två gånger, mätte temperaturen till 98 grader. Såja. Sen var brödet klart. Krävs väl nästan att man är hemmafru för att ha tid med sånt här.

Hur kan hon välja att lägga ner så mycket tid på att baka bröd tänker säkert vissa, det går ju att köpa i affären. Svaret är att jag faktiskt tycker det är lite avslappnande på något vis, sen är det roligt att se allting utvecklas till en fint bröd. När det är klart brer jag på lite bregott som smälter fint på brödet, häller upp ett glas mjölk och känner mig lite nöjd.

SMOKE


T-shirt från These Glory Days


22.59


Ligger i sängen med datorn och utnyttjar den bärbara funktionen. Jättejobbigt. Man får ont i nacken bara. Därför tänker jag läsa hänt extra istället. Älskar att mormor prenumererar på den eftersom jag hatar, eller jag ogillar i alla fall ofta att läsa böcker. Det händer någon gång på året att jag läser en bok. Försökte mig på Snabba cash för en månad sen, har fortfarande bara läst de första 10 sidorna. Jag gillar att sova istället, det ska jag göra i 10 timmar inatt. Underbart.
Natti natti


ganska mysig kväll


Ikväll syr och pysslar jag lite. Under tiden lyssnar jag på Vampire Weekend och dricker kardemummakaffe (gott!). Får se om det blir något att ha. Ibland blir det bra, ibland inte.

RSS 2.0