lite fint som piggar upp i höstmörkret
Bild 1, Bild 2, Bild 3


Persianpäls

Lockig päls som erhålls från de nyfödda lammen av karakul (fårras) / Wikipedia

Min nya jacka är en riktigt päls! Jag fattade inte ens att det var en päls när jag köpte den. Jag menar, den ser ju inte ut som en päls. Den snälla damen på Kupan pratade om att hon hade haft en liknande jacka av persian när hon var ung. Persian, jaha tänkte jag. Fin jacka.

Mormor och morfar hade pälsaffär en gång i tiden och därmed hänger det ett par pälsar inne i klädkammaren. Långa pälsar som går ända ner till marken till och med. Jag är ganska van och har faktiskt inget emot det.

Vissa verkar var så himla mycket emot riktigt päls. Djurplågeri och blablabla. Men nä, i det här läget bryr jag mig inte. Imorgon ska jag låta min lammpäls värma mig, så det så.
second hand

Jacka 75 kronor
Knapp 25 (!) kronor (nä den var då inte på second hand som man kanske märker)

Fick fixa till den lite på några små ställen, bytte knapp till en större och finare, och så var den klar att börja användas.

Please don't talk to me I fall in love so easily


Så har det snart gått en månad sen senast. På fredag är det Popidyll igen. My Darling YOU!

TÄVLING TÄVLING TÄVLING

För en vecka sedan släpptes Julian Casablancas album Phrazes for the young. Nu har du chansen att vinna ett exemplar! Jag och Sony Music lottar ut tre stycken album. Det du behöver göra är att svara på frågan:

Julian sjunger vanligtvis i ett känt rockband, vilket?

Skicka ett mail med ditt svar till tildi_z@hotmail.com senast lördag 00.00
Därefter drar jag slumpmässigt ut 3 stycken vinnare.
Håll utkik

Snart ska jag ha en liten tävling. Spännade va.
Men först är det bonde söker fru.

hade alla små fötter förut?


Idag hittade jag finfina kängor. Precis sådana jag har gått och tänkt på. Jag blev så glad när jag hittade dem på kupan. De kommer från England står det. De ser lagom använda ut och så har de remmar och ett fint spänne på sidan. Allt var bra tills jag provade dem. För små. Jag köpte dem ändå, typisk tjejgrej. Provade dem hemma igen, kanske kanske det kunde gå med tunna stumpor, men nä. Jag har helt enkelt för stora fötter. Blev ledsen. Alla skor som jag hittar på second hand är små.


jag kan inte sluta lyssna


speciellt inte på Out of the Blue


surdegsbröd


Husmodern i mig tog tag i ett brödbak. Den här gången blev det surdegsbröd som innehåller torkade frukter och hasselnötter. Om man vill göra surdegsbröd måste man ha lite framförhållning. Surdegen (vatten+rågmjöl) började jag med i tisdags. Den ska sedan stå i rumstemperatur och jäsa fram till den femte dagen då man kan börja baka själva brödet. I lördags fick jag alltså äta gott nybakat bröd!

RSS 2.0